v.o.f. Visserij Management Bureau Beer

                                       Gemak dient de zeeman.   

 

U krijgt van ons een e-mail met daarin een link naar uw eigen digitale omgeving.

De mail ziet eruit zoals hier onder is weergegeven, maar dan met Dear > uw naam.

  

 

Klik op het groene vlakje.

Dan komt u op uw eigen digitale omgeving / uw eigen portfolio.

Links boven ziet uw dat staat in uw eigen PERSONAL DATA.

 

Aan de rechterzijde ziet u de mogelijkheden Edit en Logout.

Klik op Edit (u ziet dat Logout verdwijnt en de Edit vlakjes in Save veranderen) en nu kunt u op deze pagina (bovenstaande email) al uw gegevens aanpassen of veranderen. Wij hebben hier al voor u de gegevens ingevuld zoals u deze bij ons heeft aangeleverd. Als u klaar bent klikt u op save en de nieuwe gegevens worden opgeslagen.                                                                  U kunt uw foto hier wel weg halen maar niet aanpassen. Als u hier een andere foto wilt hebben moet u die ons per post aanleveren met het verzoek om de foto aan te passen.              Let wel dit is geen sociaalmedia zoals Facebook en dergelijke. Dit is uw eigen pagina en u bent in principe de enige die hier toegang toe heeft. Wees daarom ook voorzichtig met doorsturen van de e-mail waarin uw persoonlijke link zit.                                                                          Bent u de email kwijt? Geef ons even een mailtje wij zenden u weer een nieuwe e-mail met een link naar uw eigen portfolio.

 

 

 Tweede vakje is Contacts en hier staan uw adresgegevens in. Met Edit kunt u deze aanpassen.

Met New entry kunt u er meerdere adressen aan toevoegen. Met Save slaat u de vernieuwde gegevens op.

 

 

 

 Derde vakje is Certificates (Certificaten). Hier vindt u al uw belangrijke documenten, trainingen en cursussen. Hier vindt u ook uw persoonlijk opleidingsplan en ook hier kunt u met Edit de gegevens aanpassen en met New entry er certificaten aan toevoegen. Met save kunt u de gegevens weer opslaan.

(Uw opleidingen vindt u onder het achtste vakje Education).

Certificate of Competency > hier staan uw vaarbevoegdheidsbewijzen en deze certificaten hebben een beperkte geldigheidsduur. Hier kunt u zelf zien wanneer uw vaarbevoegdheid verlengt of verhoogd moet worden.

Endorsement > hier staan uw opleidingen of cursussen die eenmalig zijn gevolgd en geen einddatum hebben. B.v. Marcom, Radar etc.

Medical > hier staan uw Medische Keuringen voor de zeevaart. Heeft u ook een mediche keuring voor de binnenvaart kunt u deze hier ook bijzetten met New entry. Negative TB statement is uw Thorax onderzoek in het ziekenhuis. U kunt hier ook al uw vaccinaties / inentingen vermelden. Is van belang als u wereldwijd vaart.                                                 Wij houden de geldigheid van uw Medische Keuringen voor de zeevaart bij. Een aantal weken voor de verloopdatum krijgt u van ons een e-mailtje met de melding dat binnenkort uw Medische Keuringen voor de zeevaart verlopen. U dient zelf een afspraak te maken bij uw keuringsarts. Na de keuring dient u ons een kopie van uw nieuwe Medische Keuringen toe te zenden / mailen. Dit document wordt dan weer aan uw portfolio toegevoegd. Let wel, wij hebben een kopie van uw Medische Keuringen voor de zeevaart nodig voor de aanvraag, verlenging of verhoging van uw vaarbevoegdheid. Maar ook voor de te volgen trainingen.

Trainingen> hier vindt u al uw trainingen die u moet doen om uw vaarbevoegdheidsbewijs geldig te houden. Staat er onder Number de tekst Moet nog dan heeft u hier over met ons nog geen concrete afspraken gemaakt. Staat er onder Number een datum ingevuld dan is dat de datum waarop wij voor u deze training hebben gepland en geboekt. Dit gebeurd uiteraard in overleg met u. Onder Issuer staat bij welk trainingscentrum u deze training gaat volgen.

Travel documents > reis documenten Paspoort / ID-Kaart en Seaman's book / Monsterboekje. Een aantal weken voor de verloopdatum van uw paspoort of ID-kaart krijgt u van ons een e-mailtje met de melding dat uw paspoort binnenkort verlopen. U dient zelf een nieuwe paspoort of ID-kaart bij uw gemeente aan te vragen. U dient  ons een kopie van uw nieuwe paspoort of ID-kaart toe te zenden / mailen. Dit document wordt dan weer aan uw portfolio toegevoegd. Let wel, wij hebben een kopie van uw paspoort of ID-kaart nodig voor de aanvraag, verlenging of verhoging van uw vaarbevoegdheid. Maar ook voor de te volgen trainingen.

 

 Vierde vakje is Sea Service. Hier vindt u een overzicht van uw maritieme loopbaan / maritieme ervaring. Dit is uw monsterboekje online. Het is belangrijk dat u deze gegevens zelf compleet maakt. Deze gegevens komen ook op uw CV en geven een goed overzicht van uw carrière. Ook hier kunt u met Edit gegevens aanpassen en met New entry schepen en vaartijd toevoegen. 

 

 New entry > Edit seaservice.

Vessel name > naam van het schip b.v. WR93 Wilhelmina Jannie.

Flag > onder welke vlag voer het schip Netherlands is Nederland.

Year Built > bouwjaar van het schip.

IMO No . IMO Nummer.

Type > scheepstype of visserijvorm.

DWT > Deadweight van het schip mag je ook GT vermelden.

Engine type > kies hier het merk van de hoofdmotor.

DP type > hier vermeld u de type van de Dynamic Positioning systeem. voor vissers niet relevant.

DP manufacturer > is de fabriekant van het DP systeem.

Engine model > vul hier in welk type hoofdmotor. b.v. 12-D-10

Engine power >vul hier het vermogen van de hoofdmotor in KW. 2000 PK = 1470 KW / 300 PK = 221 KW

Rank > kies hier de functie die u aan boord vervulde. Let wel gebruik hier de hoogste functie die op uw vaarbevoegdheid staat of stond toe u in die periode op dit schip voer. Als u op uw vaarbevoegdheid als hoogste functie b.v. plaatsvervangend schipper heeft of had dit hier invullen.

Signed on/off > vul hier in de datum dat u aan boord kwam en de datum dat u van boord ging. Vaart u er nu nog dan alleen de begindatum vermelden en einddatum open laten. Let wel op dat u tussen de cijfers een stip . zet en geen streepje - of slash / dit pakt het systeem niet. Meest handigste is om de pop-up kalender te gebruiken.

Owner/Employer > vul hier de naam van de reder / schipper eigenaar / naam van de BV etc. in.

Crewing company > vul hier de naam van het uitzendbureau in.

 

 Vijfde vakje is voor uw bankgegevens. Ook hier Edit voor aanpassen en New entry om een kaart aan te maken.

 

 

 

 Zesde vakje is NOK staat voor Next of kin.

  

 

 Met Edit kunt u uw gegevens weer aanpassen en met New entry er namen aan toevoegen. Met save de gegevens weer opslaan.

 

 

Het zevende vakje is Bio Data.

Hier kunt u uw maten vermelden zelf vind ik dit zo belangrijk ze staan in onderstaande volgorde.

Lengte, gewicht, Borstomvang, Overall maat, Laarzen / schoenmaat, Trui / Sweater, Broek, overhemd, Kleur ogen en als laatste haar kleur. 

 

 Het achtste vakje is Education staat voor school opleidingen.

 

 

 

 Ook hier kunt u met Edit opleidingen toevoegen, de volgorde is:

School, Land, Stad of plaats, Datum geslaagd / diploma datum en welk diploma.

Met save kunt u de wijzigingen opslaan.

 

Het negende en laatste vakje is voor de eventuele mogelijkheid om vacatures te plaatsen. Deze applicatie is (nog) niet geactiveerd in dit programma.  

 

 

 Als u hier weer op het groene vakje klikt met Personal data komt u weer in uw beginscherm Personal. Met Logout sluit u uw dossier.